Som jag skrev tidigare så plockade jag en massa hallon när jag var hemma hos mina föräldrar för nån vecka sen. Nu har en del av dessa förvandlats till sylt. Superenkelt och gott!
 
 
Allt som behövs är bär och syltsocker! Jag vägde upp 1 del bär och 3/4 delar socker, blandade i en kastrull, kokade ca 5 minuter, skummade av sylten och hällde upp i en varm och väl rengjord burk!
 
Nu är jag tillbaka i civilisationen och hoppas kunna bjuda på något annat än mobilbilder.. Här kommer iallafall ett recept på några kakor jag bakade innan jag for iväg till landet.
 
Recept
Deg:
125 gram smör
½ dl socker
1 äggula
2 msk kakao
3 dl mjöl
Mandelmaräng:
2 äggvitor
1 dl socker
1 dl sötmandel
Garnering:
25 g mörk choklad
 
Blanda ihop alla degingredienser till en deg. Jag gjorde det i en matberedare, smidigt! Och platta ut degen till två längder.
 
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Mal mandeln och vänd ner mandel och socker i äggvitan. Fördela maränden på längderna.
 
 
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna, skär i bitar och ringla smärt choklad över.
 
 
 
 
 
Att sätta pärlor på sina hörlurar är i teorin superenkelt, men det kräver en del pill. Jag har tyvärr inga bilder från själva utförandet, men jag ska försöka förklara så gott det går ändå så att ni också kan prova!
 
Du behöver:
*Hörlurar
*Pärlor (Indian-/Hamapärlor)
*Liten kniv eller nagelsax
*Hårnål eller liten tång
 
Gör så här:
*Börja med att skära eller klippa en skåra i varje pärla så att det går att öppna upp på längden.
*Sedan behöver pärlorna "öppnas upp" för att det ska gå att få på dem på hörlurarna. Jag använde den böjda delen på en härnål, men jag tror att det hade varit enklare med en liten tång. Sen är det bara att pilla på pärlorna en efter en.
 
Det bästa (förutom att det är snyggt) är att de inte trasslar sig i fickan längre. Det sämsta är att de är svåra att rulla ihop och få ner i fickan...

Liknande inlägg