Okej, det här är typ det mäktigaste jag har varit med om det här året. Här i Linköping så spelas alltid Stad i Ljus med Tommy Körberg som avslutning på alla fester. Det är lite av en nationalsång för alla studenter. Därför var det såå häftigt att vara med när flera tusen personer samlades utanför musikhjälpenburen och sjöng allsång medans Rickard Söderberg stod för sång inne i buren.
 
 

Nu sjunger Linköpingsborna Stad i Ljus tillsammans med Rickard Söderberg. Lyssna! #mh15 #Linkoping Sofie Lycksell/kanalchef

Posted by P4 Östergötland Sveriges Radio on Thursday, December 17, 2015
 
 
 
Rickard Söderberg framför Stad i ljus tillsammans med tusental...

Hur mäktigt är inte det här? Linköping och Rickard Söderberg river av Stad i ljus! Magiskt! Och så sjukt mycket folk! /Nic

Posted by Musikhjälpen on Thursday, December 17, 2015

Liknande inlägg

4 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

17 Dec 2015 23:08

Vad häftigt! Men varför i hela friden har Stad i ljus blivit avslutande låten på varje fest?? Slutar varje utekväll med att folk fem-i-tre-hånglar till den låten på dansgolvet?

Svar: Haha jag har ingen aning om varför det har blivit så egentligen. Finns lite olika historier men det går nog inte att säga vilken som är rätt längre.. Det är en väldigt gammal tradition iallafall.
Det blev väldigt mäktigt när så många hade samlats. En producent sa till initiativtagaren till eventet att det var det mäktigaste han hade varit med om i musikhjälpens 8-åriga historia :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

17 Dec 2015 23:15

Äsch, strunt samma varför den låten har blivit tradition. Jag kollade på videoklippen och får lite gåshud även om jag inte pluggat i Linköping. Får väldigt mycket flashbacks från när jag pluggade till civilingenjör en gång i tiden...

Sandra

18 Dec 2015 08:04

Kan verkligen förstå att det var en häftig grej att få vara med om :) Sånt blir så mäktigt!

Svar: Det var magiskt!
Pernilla

Maja

27 Dec 2015 18:42

Åh! Såg det på tv och mindes tillbaka till studentlivet i Linköping. Det var fina tider det och stad i ljus kommer liksom alltid ge en speciell känsla i kroppen. :-)

Svar: Jaa, det kommer alltid vara något speciellt med den låten :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej