Nu har jag varit i julgodiskokartagen (?) igen och den här gången har jag gjort chokladfudge. Den blev kanske lite grynig i konsistensen, men den är mjuk och smälter gott i munnen när man äter den. Jag kokade den i gårkväll och fick verkligen hejda mig så att det skulle finnas något kvar att fota i dagsljuset.
 
 
För att göra dessa behöver du:
 
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 gram smör
100 gram choklad, jag använde 55 %, men man kan i princip ta vilken sort man vill.
 
Koka upp grädde, socker och sirap till 122 grader. Ta av från plattan och rör ner smör och choklad. Häll sedan upp i en form med bakplåtspapper, ju mindre form desto högre godisar men ca 20x20 är lagom. Låt stelna. Sedan är det bara att skära upp och njuta! Blir ca 40-50 bitar beroende på hur stora bitar man vill ha.
 
 
 
Choklad, Chokladfudge, Godis, Recept, julgodis,

Liknande inlägg

5 kommentarer

a n n i k a

04 Dec 2015 17:17

Gott!

Svar: Det är det! :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

04 Dec 2015 17:24

Gudars vad gott det ser ut! Och det verkar ju skapligt lätt dessutom. Jag har faktiskt aldrig ätit chokladfudge, hur jag nu har kunnat lyckas med det som den godisråtta deluxe jag är. Kanske dags att ändra på den saken... ;-)

Svar: Det är riktigt gott och inte så svårt heller. Har man en termometer och är noga med att röra runt i grytan så borde det gå bra :)
Pernilla

Sandra

04 Dec 2015 18:04

Mm det ser helt galet gott ut ju :D

Svar: Det är det också! :D
Pernilla

JUNITJEJ

04 Dec 2015 18:15

Mums, så gott!

Svar: De är riktigt goda!
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

13 Dec 2015 12:54

Yes! Jag fick äntligen tummen ur att provalaga din chokladfudge och herre min skapare vad god den blev!! Alltså god som i att den inte kommer att bli mer än ett dygn gammal! ;-) Jag måste bara tipsa om den på min blogg så att ingen missar den!

Jag är förresten lite nördig på bak-kemi och kollade upp vad förståsigpåarna hade för tips om fudge. De menade att man efter att fudgemassan kokats till rätt temperatur, skulle ta den av plattan och vispa den konstant till den nådde en temperatur av 49 grader och att man först då skulle hälla den i formen. Jag testade det igår och förutom att armen blev lam av att vispa segt godis i en kvart, så blev fudgen blank och fin. Inte för att det spelar någon som helst roll för smaken, men det kan ju vara lite kul att veta. =)

P.S. Så fin din nya bloggdesign är!

Svar: Åh vad roligt att höra!! Den är verkligen fantastisk :)
Men vad intressant! Det hade jag inte en aning om, det var roligt att veta. Det får jag testa nästa gång jag gör fudgen, för den blir som sagt inte så gammal så det kommer nog bli minst ett kok till innan jul ;)

Tack snälla! :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej