Nu blir det julgodis igen här på bloggen! Den här gången har jag gjort pepparkakstryffel.
 
 
Receptet består av 
200 gram ljus choklad
1 dl vispgrädde
1-2 msk pepparkakskrydda
florsocker att strö över
eventuellt pepparkaksgubbeströssel att dekorera med
 
 
Hacka chokladen. Värm grädden så att den nästan börjar koka, hll grädden över chokladen och rör tills allt har smält. Rör i pepparkakskryddor. Häll sedan i en sprits och låt svalna i kylen tills tryffeln har fått en fast konsistens. Spritsa sedan längder på en bricka med bakplåtspapper. Strö över florsocker eventuellt blandat med mer pepparkakskrydda och dekorera slutligen med strössel. När tryffeln har stelnat ännu mer kan man skära upp den i lagom stora bitar.
 
 
 
Choklad, Pepparkaka, julgodis, pepparkakstryffel, tryfflar,

Liknande inlägg

3 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

22 Dec 2015 14:27

Julgodismästarinnan strikes again! =D Och med underbar pepparkakskrydda och sötaste strösslet! Vart har du köpt det förresten? ;-) ;-) Om jag inte hade suttit här med fem årsförbrukningar av knäck hade jag lagat det bums. Jag får spara det till nästa år istället!

Svar: Haha! Jaadu, strösslet är såklart inhandlat på Lagerhaus. Efter att ha sett det på din blogg var det ju omöjligt att låta bli ;)Knäck är ju gott det med! Är ju omöjligt att hinna äta upp allt godis som en vill göra... :)
Pernilla

Hemma Hos Felicia

22 Dec 2015 15:35

åh så sugen jag blev nuu!! :)

Svar: Förstår det, de är väldigt goda! :)
Pernilla

Cassandra Haraldsson

22 Dec 2015 18:03

Mums så gott!

Kommentera

Publiceras ej