Cookies tycker jag är en väldigt härlig kaka, och den här varianten med pepparkakssmak är på väg att bli en ny favorit.
 
 
För att baka denna nya julklassiker(?) behövs följande:
1½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlika
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
2½ dl brun farin
100 gram rumstempererat smör
3 äggulor
3 dl havregryn
100 gram vit choklad
 
Kryddorna kan bytas ut mot drygt en matsked färdigblandad pepparkakskrydda. Jag använde 3 äggulor för att jag hade det ståendes i kylen, men det går lika bra att byta ut det mot ett helt ägg.
 
 
Rör samman mjöl, bikarbonat, salt och kryddor i en skål. Rör ihop smöret med farinsockret i en annan bunke och tillsätt ägget. Blanda sedan ner mjölblandningen. Tillsätt havregryn och hackad choklad och rör till en chokladbollsliknande smet. Forma bollar och platta till dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 10 minuter i 220 grader. 
 
Jag fick ut 10 cookies och använde två plåtar för att grädda dem.
 
 
Avnjuts bäst tillsammans med en kopp julte.
Cookies, Pepparkaka, Pepparkakscookies, Recept, baka, vit choklad,

Liknande inlägg

3 kommentarer

coffeeandcupcake.blogg.se

09 Dec 2015 16:58

Mums :)

Ruth | HungryHeart.se

09 Dec 2015 23:14

Åh gud, pepparkaksCOOKIES?? Jag trodde jag hade kört ned min älskade pepparkakskrydda i precis allt som går, men inte hade jag tänkt på cookies. Så himmelens gott det låter!

Svar: Ja de är fantastiskt goda! Sambon tyckte att det var de godaste cookiesarna han nånsin ätit, så jag får nog göra en ny omgång snart för det sinar fort i burken... ;) Pepparkakskrydda går till nästan allt, så himla gott!
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

11 Dec 2015 11:31

Alltså, lyllo din sambo säger jag bara! =D

Svar: Jaa han har det rätt bra ;)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej