Mera julgodis! Jag hoppas att ni som läser också gillar julgodis, åtminstone att titta på. Annars kan jag lugna er med att det snart kommer lite andra inlägg med.
 
 
Den här rocky roaden blir mjuk och lättuggad samtidigt som den är supersmidig och inte kräver någon kokning.
 
Du behöver:
200 gram mörk choklad
200 gram ljus choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk (397 gram)
minimarshmallows
dumle
jordnötter
 
Smält chokladen över vattenbad. Under tiden hackar du dumle och jordnötter i lagom stora bitar. Ta av chokladen från värmen och rör i den kondeserade mjölken och blanda till sist i dumle, jordnötter och marshmallows. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20x30 cm. låt stelna och skär sedan upp i bitar.
 
 
Har man inte minimarshmallows går det givetvis bra att klippa ner stora marshmallows eller kanske skumtomtar för extra julkänsla. Egentligen kan man ha i lite vad man själv tycker är gott, men kombinationen i receptet är min favorit för tillfället.
 
 
Choklad, dumle, fudge, julgodis, marshmallows, rocky road,

Liknande inlägg

3 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

15 Dec 2015 22:12

Åh, GOTT! Första omgången fudge är redan uppäten, så då passar det bra med ett recept till. =)
Spännande att du har kondenserad mjölk i och att den därför inte behöver kokas ihop för att få fudgekonsistens! Jag har provat att ha kondenserad mjölk i glass som man gör utan glassmaskin, men jag hade nog aldrig kommit på att man kunde använda det till godis. Bak-kemi-nörden antecknar nu ivrigt! =D

Svar: Haha vad bra! Jaa det är så himla smidigt när man inte orkar hålla på med termometer och grejer! Har dock ingen aning om vad det är i den kondenserade mjölken som ger konsistensen, men det funkar :)
Pernilla

Alicia

16 Dec 2015 10:41

Åååååh vad mumsigt! Himla julsugen blev jag nu :) Imorgon är jag ledig och tro sjutton att jag ska baka då! Är pepp på att göra saffranstryfflar med vit choklad, kaffekola, mozartkulor och nu: rocky road. Nam nam nam nam!

Svar: Härligt! Åh vad gott med mozartkulor, det gjorde jag förra året får se om jag hinner med det i år med :)
Pernilla

Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room

20 Dec 2015 13:01

Det ser gott ut! :D

Svar: Det är det med :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej