När jag snubblade över frystorkade jordgubbar som reades ut föddes idén till de här tryfflarna. Som ni kanske har märkt vi det här laget gillar jag att gör (och äta) julgodis, godis överlag egentligen men det brukar bli mest till jul. Eller december snarare, långt i från allt överlever fram till julafton.
 
 
För att göra tryfflarna (ca 10-12 stycken) behöver du:
 
100 gram vit choklad
½ dl vispgräddde
1 msk frystorkade jordgubbar
skalet av en halv lime.
Florsocker och vaniljpulver att rulla dem i
 
Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm grädden så att den nästan börjar koka. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält och du har fått en jämn smet. Rör i jordgubbar och riv ner limeskalet. Låt sedan stå i kylen i ca 45 minuter eller tills smeten har blivit tillräckligt hård för att det ska gå att forma den.
 
Forma små bollar av smeten och rulla dem i en blandning av florsocker och vaniljpulver. Garnera med lite torkade jordgubbar. Klart!
 
 
Är du sugen på att prova några andra av mina julgodisfavoriter rekommenderar jag:
 
jordgubbar, julgodis, lime, tryfflar, vit choklad,

Liknande inlägg

4 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

11 Dec 2015 11:35

Så mycket smaskigt julgodis och julbak du gör! Man blir alltid så ju inspirerad när man kommer till din blogg och du har alltid lite spännande smakvarianter på lut. Wow!

Svar: Tack snälla! Jag gillar att göra julgodis som du kanske märker ;) Hoppas du blir inspirerad att prova någon av dem!
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

11 Dec 2015 14:29

Inspirerad är det ingen tvekan att jag blir av allt fint och gott du lägger ut på bloggen! Sedan har jag en magisk förmåga att vilja göra för mycket och planera in mer än vad tiden tillåter, så jag har inte hunnit prova några av dina recept än. =( Himla tråkigt, för en av de bästa sakerna med bloggkompisar är ju att själv prova en del av alla de underbara idéer de ger en. Jag skall göra mitt bästa för att i alla fall göra chokladfudgen till helgen, för den lät magisk! =)

Svar: Ja det är ju så, jag vill prova ungefär allt jag ser och läser om men den tiden finns ju inte riktigt. Har i alla fall provat att vika en rosett som du tipsade om. Så kul! Fast jag klippte fel första gången och fick göra om.. Men nu har jag nog fått kläm på det :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

11 Dec 2015 19:08

Men GUD vad kul att du ville prova att vika en rosett! Och att du gjorde det trots att tiden är snål (särskilt i december). Framför allt är det roligt att höra att du tyckte om vikandet! Jag brukar också göra lite galet första gången, men sedan får man liksom in snitsen och kan gå på finare papper. Välkommen in i origami-missbruket! ;-)

Svar: Det var verkligen beroendeframkallande! Nu har det blivit en gran med ;)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

11 Dec 2015 22:39

Ha ha, härligt! =D Jag har börjat vika hundar och katter nu, men taxjäveln ser efter 40 steg fortfarande ut som en smashad Batman! =D

Kommentera

Publiceras ej