När jag gjorde fler sådana här ljusstakar passade jag på att ta lite fler bilder på processen i fall någon blev sugen på att göra efter lite tydligare instruktioner. 
 
Först klipper jag massa liksidiga trianglar av mjölkkartonger.
 
 
Sedan klistrar jag ljuskoppar på en del. Jag använder karlssons klister till detta.
 
 
Tejpa över hålen på ljuskopparna.
 
 
Lägg ut trianglar och tejpa alla skarvar.
 
 
Vik ihop - formen klar.
 
 
Nu ska de bara fyllas med betong och sedan vänta.
 
Betong, DIY, Ljusstake,

Liknande inlägg

2 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

03 Nov 2015 15:41

vilken himla bra, tydlig och pedagogisk tutorial du gjort! Och ljusstakarna blev suuuuuuperdupersnygga! Snacka om att man blir inspirerad och sugen på att testa!

Svar: Tack!! Kul att du blir inspirerad, jag tycker att du ska testa!
Pernilla

Mikaela

28 Nov 2015 17:34

Men va, räckte det med vanlig frystejp? Jag försökte göra en geometrisk form av kartong förut och silvertejpade flera flera varv, men det blev skitdåligt. Kartongen höll inte formen och blev mjuk och förlorade alla skarpa kanter i originalvikningen. Imponerande! Måste prova igen, det kanske är vilken typ av kartong man använder som gör tricket? Snyggt i vilket fall!

Svar: Det funkade bra på de flesta formarna, på nån av formarna släppte den (innan jag hällde i betongen?) så silvertejp hade nog varit bättre. Tror både kartong och storlek kan spela in? Mjölkkartong är ju bra iom att den är vattentät. Den här formen är ca 7x7 cm, det blir ju högre tryck på skarvarna ju mer betong man häller i så det spelar säkert också roll.
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej