Jag gillar verkligen att gå runt på olika loppisar och botanisera. Därför tänkte jag visa upp några av mina favoritfynd från de senaste årens loppande.
 
Först ut är en kopparkittel som i dagsläget inte har någon mer funktion än att se fin ut men som jag tror kommer få agera blomkruka eller något liknande i framtiden. Den hittade jag på stadsmissionen. Priset minns jag inte, men kanske 20kr?
 
 
Nästa fynd är två ljusstakar som jag tycker är väldigt fina. De är stämplade med "Gottfrid Carlsson Eskilstuna" i botten. Tyvärr har jag inte lyckats googla fram så mycket matnyttigt om honom, det hade ju varit kul att veta lite mer om dess historia! De är också från Stadsmissionen och kostande 120kr för båda. Kanske det dyraste jag köpt på loppis, men å andra sidan använder jag dem nästan varje dag så de har nog betalat sig.
 
 
Mitt nästa fynd är från Erikshjälpen och inhandlades så sent som förra veckan. Dock vet jag inte riktigt vad det är... Det påminner mycket om en adventsljusstake som finns hemma hos min mormor och morfar, men den har inga ljushållare så jag tror inte att det är det ändå. Om jag inte får några bättre idéer så kommer jag nog göra nåt dekorationsarrangemang med den till jul. 20kr kostade den.
 
 
 
Sedan har vi två glasburkar som jag köpte på Stadsmissionen för 15kr stycket. Tycker de är så fina plus att de förvarar pärlor och träkulor på ett ypperligt sätt!
 
 
Till sist, mitt bästa fynd alla kategorier. En marmorkavel! Den är så skön att kavla med i och med att den är så tung att jag knappt behöver ta i när jag bakar pizza eller bullar. Det sägs också att den ska vara riktigt bra att kavla marsipan med då marmorn kan kylas. Den är i princip i nyskick och kostade mig 50kr.
 
 
Second Hand är en så himla bra grej när man tänker på att de här grejerna är sådant som någon annan har tröttnat på eller inte har plats för längre och så kan jag ha sån glädje och användning för det. Plus att pengarna i de flesta (alla?) fall går till välgörande ändamål. Win-win liksom! 
Loppis, Loppisfynd, Second Hand,

Liknande inlägg

3 kommentarer

Anna María

17 Nov 2015 16:28

Jag har en exakt likadan adventsljusstake, fast med ljushållare i. Tycker jättemycket om den. Köpte den faktiskt på en second hand butik i Uppsala om jag inte minns fel.

Svar: Åh vad roligt! Kan tänka mig att den är jättefin som ljusstake :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

18 Nov 2015 09:54

Åh, vad mycket fint! Loppisar kan ju lätt göra en totalt lyrisk! Tror minsann att jag skall hålla ögonen öppna efter en marmorkavel. Mycket bra tips det där att den går att kylas.

Svar: Tack! Ja visst kan de! Det är något väldigt spännande med att inte veta vad som kommer finnas. Ja, jag är väldigt nöjd med den så tycker verkligen du ska hålla utkik efter en du med!
Pernilla

Stina - Tillvaron.se

18 Nov 2015 11:08

Men wow vilket fynd den där kavlen var, superfin ju!

Svar: Tack! Ja jag är väldigt nöjd med den ;)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej