I våras fick jag enorma mängder rabarber från mina föräldrars trädgård, rabarber som skars i bitar och stoppades i frysen. Där de liksom mycket annat glömdes bort. Häromdagen kom jag dock på att det kunde vara kul att testa att göra rabarbercurd. Sedan kom jag på att jag kunde använda det som fyllning i syltkakor, eller hallongrottor som jag känner dem som men i och med att det inte är hallonsylt den här gången lir ju namnet lite missvisande.
 
 
Till både rabarbercurden och kakorna utgick jag från ICAs recept. Dock brukar jag nästan alltid modifiera eller höfta lite när jag bakar så heeelt enligt recepten blev det väl inte.
 
 
 
 
Avnjuts bäst med en stor kopp te!
 
Rabarber, Rabarbercurd, Syltgrottor, Syltkakor, baka, kakor,

Liknande inlägg

3 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

11 Nov 2015 15:38

Mums! Låter jättegott! Kan tänka mig att det passar väldigt bra med lite mer syra från rabarber till det söta i syltgrottor. Eller curdgrottor kanske jag borde skriva. =)

Svar: Jaa curdgrottor borde det ju heta såklart!
Pernilla

Sandra

13 Nov 2015 08:48

Mums, så gott det här låter! Kanske ska försöka mig på en egen variant någon dag :)

Svar: Det tycker jag du ska göra! De försvinner snabbt ;)
Pernilla

Simone

16 Nov 2015 20:00

Åh NU vet jag exakt vad jag ska baka till kvällsfikan imorgon:D Lite nostalgi över dessa kakor

Svar: Gör det! De går åt i en rasande fart ;)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej