I och med att det är halloween imorgon tänkte jag visa upp mina dekorationspumpor jag gjorde för två år sedan. 
 
 
Jag använde trolldeg som jag färgade med pastafärg. Av den orangea degen rullade jag bollar som jag skar skåror i med en kniv. Den mörkgröna degen formades till kvistar som jag fäste på pumporna med lite vatten. Sedan fick de torka i ugnen på låg temperatur under lång tid.
 
 
Nu använder jag dem som dekoration på mitt ljusfat under hösten. Vill man har mer halloweenlika pumpor kan man kanske måla ansikten på dem?
 
 
 
 
 
 
 
DIY, Ljusdekoration, Pumpor, Trolldeg,
 
Jag har gjort en ljusstake i betong. Det var andra gången jag provade att använda materialet och den här gången blev jag mycket mer nöjd än förra gången då jag också gjorde en ljusstake med i en annan modell.
För att få till en bra form att gjuta i har jag använt ett gammalt mjölkpaket. Det är bra i och med att det har en beläggning på insidan som gör att det inte släpper igenom fukt. 
 
Till den här ljusstaken klippte jag till sju stycken liksidiga trianglar, som alla hade sidlängden sju centimeter. De tejpade jag sedan ihop med maskeringstejp för att få till formen. På den triangeln som blev botten i formen limmade jag fast en ljushållare på så att det sedan blev uppsidan på ljusstaken. Min ljushållare hade ett hål i botten så det tejpade jag för med maskeringstejp. 
 
Sedan blandade jag till betongen enligt anvisningarna på förpackningen. Jag använde hobbybetong från panduro som jag tycker funkar bra om man bara ska göra ett litet projekt eller bara vill testa, annars blir det många gånger billigare att köpa betong i säck från ett byggvaruhus. Var noga med att skaka betongen så att luftbubblorna försvinner. När formen är fylld, täck med plastfolie och låt stå. 
 
 
Efter ungefär ett dygn kunde jag inte hålla mig längre och öppnade formen. Betongen har inte brunnit klart än, men nu klarar den sig utan formen.
 
 
 
 
Klart! Tror jag ska ta och göra ett gäng till och kanske ge bort i julklapp eller nåt. Blir säkert fina om man målar dem med! Jag ska också putsa till kanterna lite bättre när betongen har brunnit klart.
 
 
UPDATE: Här finns tydligare instruktioner på hur formen görs!
Betong, DIY, Ljusstake,
Idag har jag provat att baka något som jag aldrig har provat innan, nämligen petit choux. Det visade sig att det inte alls var lika krångligt som jag trodde! Jag gjorde en helt okryddad smet/deg och fyllde med hemgjord mandelmassa, vispgrädde och en slags äppelkompott som jag freestylade ihop. 
 
 
 
Petit Chouer, Petit Choux,

Liknande inlägg