Jag har gjort en ljusstake i betong. Det var andra gången jag provade att använda materialet och den här gången blev jag mycket mer nöjd än förra gången då jag också gjorde en ljusstake med i en annan modell.
För att få till en bra form att gjuta i har jag använt ett gammalt mjölkpaket. Det är bra i och med att det har en beläggning på insidan som gör att det inte släpper igenom fukt. 
 
Till den här ljusstaken klippte jag till sju stycken liksidiga trianglar, som alla hade sidlängden sju centimeter. De tejpade jag sedan ihop med maskeringstejp för att få till formen. På den triangeln som blev botten i formen limmade jag fast en ljushållare på så att det sedan blev uppsidan på ljusstaken. Min ljushållare hade ett hål i botten så det tejpade jag för med maskeringstejp. 
 
Sedan blandade jag till betongen enligt anvisningarna på förpackningen. Jag använde hobbybetong från panduro som jag tycker funkar bra om man bara ska göra ett litet projekt eller bara vill testa, annars blir det många gånger billigare att köpa betong i säck från ett byggvaruhus. Var noga med att skaka betongen så att luftbubblorna försvinner. När formen är fylld, täck med plastfolie och låt stå. 
 
 
Efter ungefär ett dygn kunde jag inte hålla mig längre och öppnade formen. Betongen har inte brunnit klart än, men nu klarar den sig utan formen.
 
 
 
 
Klart! Tror jag ska ta och göra ett gäng till och kanske ge bort i julklapp eller nåt. Blir säkert fina om man målar dem med! Jag ska också putsa till kanterna lite bättre när betongen har brunnit klart.
 
 
UPDATE: Här finns tydligare instruktioner på hur formen görs!
Betong, DIY, Ljusstake,

Liknande inlägg

2 kommentarer

Borgmästaren

26 Oct 2015 17:46

Jättesnyggt!! Blir säkert uppskattad julklapp. Sätt igång och masstillverka! Imponerad av den avancerade formen du tänkt ut.

Svar: Tack! Ja jag får nog ta och göra ett gäng till :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

27 Oct 2015 10:01

Så himla fin! Nähä, nu får jag allt ta och börja följa dig på Bloglovin' märker jag!

Svar: Tack! Haha gör det! Jag följer dig :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej