Idag har jag provat att baka något som jag aldrig har provat innan, nämligen petit choux. Det visade sig att det inte alls var lika krångligt som jag trodde! Jag gjorde en helt okryddad smet/deg och fyllde med hemgjord mandelmassa, vispgrädde och en slags äppelkompott som jag freestylade ihop. 
 
 
 
Petit Chouer, Petit Choux,

Liknande inlägg

4 kommentarer

a n n i k a

23 Oct 2015 16:20

Mumsigt :D

Svar: Jaa de var goda! :)
Pernilla

Borgmästaren

25 Oct 2015 10:21

Det finns verkligen oanade möjligheter med just petit chouxer. Dina verkar supersmarriga. Såg även att du gjort chokladtoppar och är grymt imponerad av dem!

Svar: Tack snälla du! Ja det är kul att man kan fylla dem med nästan vad som helst. Både som dessert och som förrätt :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

26 Oct 2015 09:20

Det där ser ju hur gott ut som helst! Och smakkombon låter fantastisk! Jag såg att de gjorde petit choux på Hela Sverige bakar häromsistens och blev lite sugen på att prova själv.

Ruth | HungryHeart.se

26 Oct 2015 09:27

Ha, ha, nu scrollade jag längre ned på din blogg och såg att du också kollar på Hela Sverige bakar och att du även bakat skumtoppar som de gjorde i samma program som petit chouxerna (om jag minns rätt). Älskar det där programmet!

Svar: Haha! Jaa jag älskar det programmet! Blir alltid sugen på att prova att baka massa nya saker. Tycker absolut du ska prova petit chouxerna, det blev supergott med mandelmassa och äpplen i!
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej