I torsdags tittade jag på Hela Sverige bakar och blev så himla sugen på att göra skumtoppar. Jag använde ett annat recept än vad de gjorde eftersom jag varken hade agar-agar eller glykos hemma. Det jag använde var:
 
8 smörgåsrån
3 äggvitor
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 gelatinblad
200 gram choklad
1 msk rapsolja
kokos
 
Först lade jag gelatinladen i kallt vatten och stansade ut 25 rundlar ur rånen med hjälp av ett champangeglas. Dock blev det färre toppar i slutändan så hade nog räckt med 22 stycken.
 
 
Efter det vispade jag upp äggvitorna till ett vitt skum och tillsatte sockret blandat med vaniljpulvret lite i taget tills jag hade en fast och blank maräng. Därefter kramade jag ur vattnet ur gelatinladen och smälte dem på låg temperatur i en kastrull. Sedan blandade jag i dem i marängsmeten och spritsade ut på rånrundlarna.
 
 
Sedan fick de vila i frysen en timme. Efter den timmen doppade jag dem i smält choklad som jag hade blandat med lite rapsolja och strödde över kokos. När jag hade sex toppar kvar tog chokladen slut så de fick åka tillbaka in  frysen och de chokladdoppade ställde jag i kylen. 
 
 
 
Nu ska de avnjutas med en kopp te.
 
Gräddbullar, Kokostoppar, Munkar, Recept, Skumbollar, Skumtoppar,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej