Vårt nya favoritbröd här hemma är ett bröd med torkad frukt och nötter gjort på yoghurt och bikarbonat. Det är superenkelt att röra ihop, men tar lång tid i ugnen. Där sköter det ju å andra sidan sig självt. Till receptet:
 
 
För en limpa behövs:
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
---------------------------------------------------------------------------------
1 dl hasselnötter
1-2 dl torkad frukt (aprikoser, plommon, och/eller fikon)
1 dl russin
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
---------------------------------------------------------------------------------
5 dl yoghurt
1 dl mörk sirap
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader samt smöra och bröa en form. Jag använde sesamfrön, men ströbröd eller andra fröer funkar säkert lika bra.
 
 
Rör ihop mjölsorterna med salt och bikarbonat.
 
 
Tillsätt nötterna, frukten och fröerna.
 
 
I med yoghurten och sirapen.
 
 
Rör ihop och häll upp i formen. Strö på lite frön på. Jag tog linfrön och pumpakärnor.
 
 
I i ugnen i ca 75-90 min, sänk gärna temperaturen till 175 grader efter 50-60 min.
 
 
Skiva upp och njut med smör på.
 
Bröd, bikarbonatsbröd, frön, nötter, torkad frukt, yoghurtbröd,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej