Bokrean kan vara min favoritrea och igår hann jag spana på böcker både på Akademibokandeln och ICA Maxi. Totalt sett kom jag hem med fyra nya böcker, tre till mig och en som ska bli en födelsedagspresent. Jag tycker vi tar och kikar på dem jag köpte till mig själv. 
 
 
Först ut är senaste boken om Sandhamnsmorden av Viveca Sten. Svenska deckare är en genre jag läser mycket av och böckerna som utspelar sig i Sandhamn tycker jag ycket om. Jag gillar att det är så många parallella berättelser som sakta men säkert vävs samman på ett eller annat sätt.
 
 
Näst ut är första delen i Kristina Sandbergs triologi om hemmafrun Maj. De här böckerna har jag velat läsa sedan jag lyssnade på hennes sommarprat i sommras (tips!). 
 
 
Sist ut är Keplers senaste bok. Jag har älskat deras tidigare böcker som handlade om Jona Linna. Den här handlar om andra personer så ska bli spännande att se om den är lika nervkittlande som de andra böckerna de har skrivit. 
 
Bokrea, Böcker, Kepler, Kristina Sanderg, Viveca Sten,
 
Den här månadens tema på Monthly Makers är trä och jag har gjort ett grytunderlägg av gamla gardinringar. Det blev en otroligt enkel konstruktion men som samtidigt är luftig och fin samt lite roligare än de fläckiga och trasiga korkplattor vi använder i dagsläget..
 
För att göra ett eget underlägg behöver du:
  • Gardinringar i trä
  • Trälim
Svårighetsgrad: 1/5
Tidsåtgång: ca 15 min + torktid 
 
 
Börja med att prova lägga ut ringarna som du vill ha dem, det går såklart att göra massa andra mönster än en klassisk cirkel. Limma sedan ihop dem. Svårare än så är det inte.
 
 
 
 
Nu har månadens värd, Sandra presenterat sitt bidrag så nu går det bra att lämna in sitt eget i kommentarsfältet!
 
 
 
För ett tag sedan fick jag syn på ett så himla fint våningsfat som Alicia hade gjort av glastallrikar och mässingsäggkoppar så jag var helt enkelt tvungen att göra ett jag med. Så sedan dess har alla loppisturer innehållt spaning efter bra material.
 
 
Först hittade jag supersöta snapsglas i silver som fick bli det som skapar distans mellan våningarna.
 
 
 
Och som våningar använde jag tre olika glasfat, där det översta påminner mer om en skål än ett fat, men jag tänker att det är lite roligt att kunna servera godis eller bär där när man har fikagäster. Skålen är oval vilket jag tycker blir en häftig kontrast mot att de andra våningarna är runda.
 
 
Själva fatet limmade jag ihop med superlim från Loctite. Väldigt enkelt och snabbt DIY.
Nu står det i vardagsrummet och inväntar premiäranvändningen!
 
DIY, Glas, Kakfat, Våningsfat, Återbruk,

Liknande inlägg