När jag bakar muffins brukar jag alltid använda en muffinsplåt, eftersom jag tycker att det är smidigt att fördela smeten när formarna står lite stadigare plus att alla brukar bli ungefär lika stora. Det som är en nackdel är att de alltid brukar bli väldigt oljiga på utsidan, särsklt i botten av smör som tränger igenom formen. Så när jag häromdagen såg ett tips på pinterest om att lägga ris i botten på muffinsformen för att suga upp det överflödiga smöret var jag ju tvungen att testa!
 
 
Jag använde mitt favoritrecept på kladdkakemuffins från UnderbaraClara för att testa.
 
 
Muffinsen blev fantastiskt goda och slinker ner väldigt lätt. Dock fungerade inte risexperimentet särskilt bra. Vet inte om det beror på vilket ris som används eller om det var något annat som var fel. Synd! Muffinsreceptet kan jag dock rekommendera för den som vill ha något smarrigt till fikat. 
 
Choklad, Chokladmuffins, Experiment, Muffins, Ris,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

09 Jan 2016 12:42

Gott!!! Kladdkakemuffins är överlägset det mest bakade hos mig. =D
Jag har också försökt med ris i muffinsformen, men det fungerade inte för mig heller tyvärr. Däremot är det rätt stor skillnad i kvalitet mellan olika pappersformar och får man tag på några i lite tjockare kvalitet, så brukar inte fettet gå igenom.
Hoppas starten på nya jobbet går alldeles strålande på måndag!

Svar: Ja det är ju så himla gott, de får bakas ofta för de försvinner fort... ;)Hmm, tråkigt att riset inte funkade för dig heller. Jag får nog satsa på bättre formar istället :)
Tack! Det hoppas och tror jag det kommer göra :D
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej