Idag är det inte bara skärtorsdagen, dagen då jag får lön utan också dagen då jag fyller 25! Det bästa sättet att fira det på måste ju vara med att visa upp en tårta jag bakade för några veckor sedan. Det var till en tårttävling på nördtema som jag bakade en tårta föreställandes en companion cube som är en figur ur datorspelet Portal. Men nog om det, nu tittar vi på bilderna istället!
 
 
 
Först bakade jag en kvadratisk botten av choklad.
 
 
Skar den i mindre kvadrater som jag sedan staplade på varandra med en frosting på färskost och lime emellan och runt om.
 
 
Tillslut dekorerades den med marsipan!
 
 
I eftermiddag ska jag också äta tårta, men vad det blir får ni se en annan dag!
 
Den här månadens tema i Monthly Makers är miniatyr och min spontana tanke var att jag skulle hoppa över den här månaden för det kändes krångligt och vad ska jag med pyttesaker till? Jag har inget dockskåp... Men sen ändrade jag mig och tänkte att den här månaden kanske det är ännu viktigare att delta! För att utmana mig själv att tänka utanför lådan liksom. Sen när Anna-María skrev så himla bra på sin blogg att allt som är mindre än i originalutförandet ju är miniatyr föll det på plats.
 
Jag har gjort ett mobilskal med vädurens stjärnbild i miniatyr på! Superenkelt att göra.
 
 
För att göra ett likadant skal som jag behöver du det som syns på bilden nedan (svart papper, transparent mobilskal och guldpenna) + sax. Jag började med att klippa ut det svarta pappret så att det passade i skalet. Tänk på att göra hål för kameran och sådant.
 
 
Sedan målade jag helt enkelt den stjärnbild jag valt, vädurens pga det är mitt stjärntecken. Och sedan fyllde jag på med små prickar i guld runt omkring för att göra en stjärnhimmel. Jag råkade smeta ut två av prickarna innan färgen hann torka, men jag tycker inte att det gör någo för det blir ju som stjärnfall.
 
 
Sedan var det bara att lägga pappret i skalet och sätta på telefonen. Nu kommer jag gå runt med en minihimmel i fickan.
 
 
DIY, Himmel, Mobilskal, Monthly Makers, Stjärnhimmel, Stjärnor,
I min kruka med elefantöra har det börjat ploppa upp små miniplantor! I helgen gjorde jag ett försök att plantera ut dem i egna krukor för att få fler elefantöraplantor. 
 
 
Fyra stycken små minissar fanns det i krukan. Jag försökte lossa dem försiktigt och samtidigt få med så lång rot som möjligt för jag tänkte att det skulle göra det enklare för de små plantorna att överleva i den nya jorden.
 
 
Sedan fyllde jag helt enkelt små krukor med jord, stack ner sticklingarna och vattnade. 
 
 
Den här urgulliga krukan hittade jag på stadsmissionen i lördags och för en tia kunde jag inte låta den stå kvar. Nu hoppas jag bara att de små liven trivs och utvecklar ordentliga rotsystem.
 
Elefantöra, Omplantering, Sticklingar,

Liknande inlägg