Häromdagen slogs jag av hur många plastpåsar som går åt när en köper frukt i affären. Plastpåsar som sedan slängs utan att ha använts särskilt mycket. Då kom jag på att när jag gick hos dagmamma för 20 år sedan så syddes nätpåsar som man kunde ta med till affären och lägga frukten i och sedan återanvända om och om igen. Det känns som en bättre grej för miljön än att använda engångsplastpåsarna så jag bestämde mig för att sy några egna.
 
Det som behövs är tyg av "nätkvalitet", typ tyll eller spets. Jag använde mig av gardiner från IKEA med namnet LILL de kostade 29 kr och kommer räcka till hur många påsar som helst. Jag använde även satinband från TGR som kostar 10 kr för 15 m. Det går även bra att använda andra band eller snören, men dessa hade jag hemma.
 
 
Hur stor bit man behöver klippa till beror ju på hur stor påse man vill ha, men jag klippte som två A4 på längden och ett A4 på bredden plus lite sömnsmån. Sedan vek jag tyget på mitten och klippte jack på vardera sidan ungefär fem centimeter från öppningen.
 
 
 
Sedan sydde jag ihop kanterna från jacket och nr till botten av påsen.
 
 
Sedan vek jag in kanterna och sydde en kanal på vardera sida om öppningen. I dessa trädde jag sedan satinband för att få en dragsko på påsen.
 
 
Klart! 
 
 
Detta blir också mitt bidrag till månades Monthly makers med tema textil.