Den här skapelsen är resultatet av en idé som länge har legat i bakhuvudet och mognat, men sen när alla delar föll på plats och jag hade kommit på hur jag skulle göra så gick det väldigt fort. Det hela började med att jag såg en LED-stärna på Granit och tänkte att det där var ju snyggt, men dels är det ju roligare att göra själv och dels ville jag inte lägga mina pengar på det.
 
Efter mycket funderande på hur jag skulle kunna göra en egen kom jag på att jag har haft en ljusslang som jag gillar men som inte har hittat sin plats i lägenheten och därför legat nerpackad i en kartong i källaren i ett par år. Den avgörande insikten kom i helgen när jag var och hälsade på mina kompisar i Göteborg och vi åt (jätte)bullar på ett café i Haga. Där hade de en ljusslinga virad kring ett rör i taket, och det var det som fick poletten att trilla ner.
 
Nu blev kanske det här en väldgt lång utläggning om hur jag fick idén och så där men det var så häftigt att liksom verkligen känna hur allt föll på plats. 
 
 
Konstruktionen är verkligen supersmidig. Jag gick till skogen och hämade fem långa grenar (som låg på marken). Dessa la jag sedan ut som en stjärna och najade fast med ståltråd i alla korsande punkter. Sedan virade jag jutegarn vid uddarna på stjärna för att jag tyckte det blev fint.
 
 
Slutligen virade jag ljusslingan runt stjärnan. Nu står den i vårt vardagsrum och lyser så fint. Jag har också kommit på att det är det här jag gillar bäst med vintern och julen. Alla mysiga ljus och lampor!
 
 
Stjärnan är nog ungefär en meter hög, så det är en rejäl skapelse och var ungefär gratis att göra i och med att jag bara använde sådant jag hade hemma och sådant som är gratis. 
 
Passande nog är månadens tema i montly makers just ljus så det här får kanske bli mitt bidrag om jag inte får fler lysande (höhö) idéer innan månaden är slut! 
 
Adventsstjärna, Ljusslinga, Ljusstjärna, Stjärna,

Liknande inlägg

10 kommentarer

Sofia

13 Nov 2015 16:05

Den där förbannade ljusslingan på cafeet... den glappade ju!

Svar: Hahaha jaa det är sant att det gjorde!
Pernilla

Stina - Tillvaron.se

13 Nov 2015 21:07

Så fint och mysigt! Är också sugen på att göra någon form av lampa till månadens monthly makers :)

Svar: Tack! Ja det är så mysigt med lite lampor nu när det är så mörkt ute :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

14 Nov 2015 10:13

Sicken superfin ljusstjärna! Så stämningsfull och mysig. Kul också att man kan ha den ståendes/hängandes lite var stans. Tänk dig i december när alla kör med elljusstakar i fönstret, men du har värsta snygga stora stjärnan i vardagsrummet. =)
Jag ÄLSKAR också idén bakom. Att "det där kan jag minsann göra själv" och att du tog vad du redan hade hemma och gjorde ett DIY som nästan var gratis.
P.S. Jag såg att du skrivit hos Stina att du varit på jobbintervju igår. Jag håller alla tummar för dig!!! Heja!

Svar: Tack snälla du! Jag hoppas den kommer få sprida mycket ljus i vinter :) Och tack för att du håller tummarna åt mig, det känns bra!
Pernilla

ISA

14 Nov 2015 15:59

men gud så mysigt och fint! är en sucker för allt som påminner om julmys <3

Svar: Verkligen! Det blir så fint ljussken av ljusslingor :)
Pernilla

Emilia

15 Nov 2015 18:26

Men wow så himla snyggt! Älskar den rustika och bastanta känslan detta ger, "julpunt" brukar vara mer åt de nättare hållen om du förstår hur jag menar :) Tycker verkligen om att den står på golvet istället för i fönstret!

Svar: Tack! Ja den gör sig riktigt bra på golvet så den får nog stå kvar där. Hade nån tanke om att sätta upp den på väggen, men jag är riktigt nöjd med placeringen nu :)
Pernilla

Sandra

17 Nov 2015 08:48

Men åh, så fin! Det här älskar jag med höstmörkret och sen julen, att det framkallar massa fina skapelser som bidrar med härlig och mysig stämning. Superfin!

Svar: Tack snälla! Ja ljuset är så fint :)
Pernilla

Sandra

25 Nov 2015 09:06

Så mysigt det blev! Älskar att man kan skapa stämning med så enkla medel :)

Svar: Tack! Ja det är fantastiskt :)
Pernilla

Pia

25 Nov 2015 10:02

Jättefin stjärna! Skir och maffig på samma gång!! Och så fint den speglar sig i parketten!!

Svar: Tack snälla! Jag gillar den väldigt mycket :)
Pernilla

Silje

25 Nov 2015 12:59

Så fint og enkelt! Ble veldig vakkert å sette det ned på gulvet og la det lyse opp både gulvet og veggen :)

Svar: Tack! Ja, den är verkligen mysig :)
Pernilla

Alicia

11 Dec 2015 11:58

Nää vilken enkel men himla fin grej! Så fiffigt sätt att skapa stämning på, som ändå är så lätt att montera ner och plocka undan när en tröttnar/det ljusnar. Väldigt fint och idétriggande :)

Svar: Tack snälla! Jag är väldigt förtjust i att den är såpass enkel men ändå maffig. Hoppas du får några bra idéer av den :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej