Vanligtvis när jag visar upp mina DIY här på bloggen så brukar jag göra det när hela alstret är klart och jag har ett snyggt resultat att visa upp. Idag tänkte jag göra lite annorlunda och visa upp början på ett DIY som inte har hunnit bli klart än. Tänkte att det kanske kunde vara kul att få följa med lite mer i processen?
 
Det jag har tänkt att göra är en lampa i form av ett (en?) ampersand. De flesta av er har säkert sett sånna här bokstavslampor som florerar lite överallt både p åinternet och i vanliga världen. Redan i det allra första Monthly Makerstemat var det två stycken som gjorde sånna här lampor. Julia gjorde tillochmed en nästan likadan lampa som den jag har tänkt göra. Jag har länge tänkt att jag vill göra en sån här lampa men har inte haft någon lämplig ljussling att använda. Men när jag var och köpte betong senast så hade de utförsäljning av julpyntet och där fanns precis en sån ljusslinga som jag hade tänkt mig.
 
Hittills har jag gjort själva ampersandet som kommer att utgöra stommen i min lampa. 
 
 
Jag utgick från ett ampersand som jag skrev ut från datorn och baksidorna på två gamla kollegieblock från den nu avslutade studieperioden i mitt liv. Med sax, skalpell, tejp och linjal fick jag ihop en kartongstomme.
 
 
För att få en bra finish på lampan valde jag att klä in den i marmormönstrad kontaktplast som jag hade hemma från ett tidigare projekt. Det är såhär långt jag har kommit nu. Nu saknas egentligen bara ljusslingan, men jag tror att det kommer bli lite pill med att få till ett bra avstånd mellan lamporna och så vidare. Ni får hålla utkik efter resultatet, det lär dyka upp på bloggen under den närmsta tiden om allt går som planerat! 
 
Ampersand, Ampersandlampa, Bokstavslampa, DIY, Kontaktplast, Marmor,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

31 Jan 2016 00:18

Ja, men vilken kanonidé att vi får se mer från skaparprocessen! Smart också att du använt dig av baksidorna på kollegieblock. Det skall bli spännande att följa lampans utveckling! =)

Svar: Tack! Ja, jag hoppas bli klar med den idag så att ni kan få se resultatet till veckan :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej