För ett tag sen såg jag en så himla fin lampa med betongfot på pinterest (tror jag) så jag beslöt mig för att göra en egen.
 
 
Till själva foten använde jag en gammal plastburk som form, och för att få ett hål genom foten använde jag en rulle som det har varit hushållspapper på. Det hade jag nämligen läst skulle fungera.
 
Jag vet inte om det kanske beror på att vi brukar köpa rullar som liksom är ihoptrykta eller om något annat var felet, för särskilt bra funkade det inte när jag hällde betong i formen.
 
 
För att rädda upp det hela virade jag in hammaren i plastfolie och tryckte ner i papprullen. Inte så snyggt kanske men det blev åtminstone ett hål.
 
 
För att lampsladden skulle komma ut på ett bra sätt la jag avklippta sugrör i betongen när den hade börjat brinna för att skapa en fåra.
 
När betongen hade brunnit klart och efter en smärre kamp om att få loss hammaren så satte jag möbeltassar på undersidan av betongklumpen, trädde en lamphållare genom håler och skruvade tillsist i en glödlampa.
 
 
Betong, Betonglampa, DIY, Lampa, Ljuskälla,

Liknande inlägg

9 kommentarer

joanna- Aspergers, Bipolär, Speedway och Viktväkarna

13 Jan 2016 20:58

så snygg

Svar: Tack!
Pernilla

Jessica

13 Jan 2016 22:02

Detlev väldigt snyggt - vad ambitiöst av dig!

Svar: Tack snälla! :)
Pernilla

Sandra

14 Jan 2016 08:04

Så himla, himla fiffigt! Har också tänkt göra en liknande fast i gips men har inte fått hem lampsockeln än. Nu blev jag ju bara ännu mer sugen på att komma igång!

Svar: Ååh det ska bli himla spännande att se hur din blir!
Pernilla

Matilda Berlin

14 Jan 2016 14:37

Men shit vad smart att göra sin egna! Har också sett en (dyr) som jag blev helt kär i. Här är då alltså räddningen för min plånbok ;)

Svar: Tack! Jaa det blev betydligt billigare att göra den själv ;)
Pernilla

Emma Engström

14 Jan 2016 17:28

Åh vilken fin lampa! :D

Svar: Tack! :)
Pernilla

Alicia

14 Jan 2016 19:47

Haha åh, vad roligt att få ta del av krångel och missöden MEN det syns verkligen inte på det färdiga resultatet att du fick kämpa! Väldigt snyggt och jag är så evigt impad över att de ledsnaste plastförpackningar kan bli så jädra snygga betongskapelser. Inspirerande!

Svar: Tack! Haha, jaa det är fantastiskt att det kan bli bra tillslut trots att det inte alltid blir som man har tänkt sig på vägen :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

14 Jan 2016 21:09

Alltså, HUR snygg! Och så himla slät och fin du fått den! Den ser lätt ut att kosta ett antal tusenlappar. =)

Svar: Åh vad roligt att du gillar den! Jag är väldigt nöjd med den. Och betydligt billigare än en designerlampa ;)
Pernilla

Stina - Stinas tillvaro

16 Jan 2016 17:45

Men hallå - så himla snyggt! Var på väg att göra en egen till MM´s ljustema i höstas men drog mig då materialet blev rätt dyrt. Får helt klart omvärdera för så jäkla snyggt det är :D

Svar: Tack snälla! Ja det blev ju lite materialkostnad. Köpte lamphållaren på Clas Ohlson för 129:- (fanns billigare lamphållare men jag ville ha koppar, så då fick det bli den lite dyrare) och lampan på Lagerhaus för 99:- fast där hade jag ett presentkort så den fick jag ju i princip. Ska bli kul att se hur din blir om du gör någon :D
Pernilla

Matilda

19 Jan 2016 22:53

Wow! Galet snygg! Trots knepigheten med hålet blir jag väldigt sugen på att testa att göra en egen.

Svar: Tack snälla! Åh vad kul, hoppas du visar upp den i bloggen om det blir av att du gör nån :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej