För ett rätt bra tag sedan såg jag att Hanna hade gjort stämplar av suddgummi. Idag fick jag äntligen tillfälle att prova själv!
 
 
Jag använde mig av ett suddgummi, en skalpell, en blyertspenna och en stämpeldyna.
 
 
Först målade jag ut hur jag ville att min stämpel skulle se ut på ett suddigummi. Ju mer detaljerad design en har, dessto pilligare blir det att få till själva stämpeln sen.
 
 
Med hjälp av skalpellen karvade jag ut suddgummit runt om molnen.
 
 
Sedan var det bara att stämpla loss! 
 
 
Jag provade att vika en stjärna av ett av paprena som jag stämplade på, men jag tycker inte att mönstret syns så bra efter att jag vek ihop den så det andra pappret kommer användas till något annat istället.
 
Det här hade kunnat vara mitt bidrag till månadens Monthly Makers, men det bidraget kommer upp nästa vecka istället!
 
DIY, Origami, Papper, Stämplar, Suddgummi,

Liknande inlägg

9 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

17 Jan 2016 14:17

Wow, det känns som om du är inne i en kreativ boom! =D Det blev superfint verkligen och du har gjort en väldigt tydlig och bra tutorial också. Och skådar mitt öga origami?? HJÄRTÖGONEMOJI!!!! =D

Svar: Jaa! Så mycket idéer och så lite tid nu när jag har börjat heltidsarbeta... haha angenämt problem!Jajamensan, det är origami! Du som har fått in mig på det spåret ;) :D
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

17 Jan 2016 18:22

Ja men alltså, where are my manners! Hur har det gått för dig den första veckan på jobbet? Förlåt, jag har varit uppe och snurrat i min egen värld. =(

Svar: Åh, det har gått bra! Men det är såå mycket nytt och ganska förvirrande, men det kommer nog bli bra :)Förstår att du har haft annat att tänka på den senaste tiden. Det behöver du inte be om ursäkt för :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

17 Jan 2016 22:14

Härligt att höra att det gått bra! Det är alltid förvirrande och mycket i början och det brukar ta en hel del energi, men jag är övertygad om att du kommer klara det galant!

Förresten, kan du inte lägga upp det här inlägget på We are Monthly Makers om du känner för det? Jag tror det kommer att inspirera många. =)

Svar: Ja det tar på energin att inte veta hur något fungerar eller inte ha några rutiner, men det kommer bli bra om ett tag :)
Visst kan jag göra det!
Pernilla

Sandra

18 Jan 2016 07:34

Vilka ursöta moln! Älskar att det är så enkelt att skapa ett mönster egentligen :)

Svar: Ja, visst är de! Mycket enklare än jag trodde, och lätt att variera i det oändliga.
Pernilla

Alicia

18 Jan 2016 09:14

Ahaa spännande med en teaser! Och så kul att få ta del av processen innan bidraget blir till - jag är så nyfiken!
Och sugen på att göra egna stämplar är jag också. Måste undersöka var en köper stora suddgummin. Så enkelt och fint med den lilla molnstämpeln - jättekul sätt att förhöja ett presentpapper eller kuvert eller vad som helst :)

Svar: Ja de går att använda till så mycket! Det tycker jag är bra:)Mitt sudd är ca 6x2,5 cm och är köpt på TGR, men ju större sudd desto större stämplar kan en ju göra :)
Pernilla

Mikaela

18 Jan 2016 21:18

Så fint! Jag försökte göra en egen stämpel i frigolit för att jag råkade ha en stor bit hemma, inte riktigt lika hållbart och fint resultat som med sudd!

Svar: Tack! Häftigt att göra i frigolit, det har jag aldrig tänkt på att det skulle kunna gå. Men det kanske "smular" sönder sig lite för lätt? Eller det kan kanske vara olika för olika typer av frigolit :)
Pernilla

Borgmästaren

19 Jan 2016 07:26

Fint! Fin form du valde!

Det var roligt att se allt du karvat bort från suddet - man kunde verkligen se det frenetiska arbete du gjort. Suddstämplar är en favorit. Kul att göra och billigt material också. Jag får gärna lite hjärnsläpp när jag väl ska välja motiv men när väl det infinner sig är det ju bara att karva loss.

Måste också säga att betonglampan är helt underbar! Tack för att du visar hur du gjorde den. Blev superfin!

Svar: Tack snälla för din fina kommentar! Det är mycket fördelaktigt att materialet är billigt, då gör det inte så mycket om det blir fel :)
Pernilla

Hanna

19 Jan 2016 16:08

Vad roligt att du ville göra gummistämplar! Superfina moln som man kan dekorera mycket med. Jag har bara testat en gång tidigare och jag valde faktiskt att göra en ny variant till den här månadens MM. Det blir ett mönster jag har sett på pinterest för länge sedan, men det har bara aldrig blivit av för mig att förvekliga det. Nu har jag dock skurit ut det och stämplat loss och snart ska jag dela med mig av resultatet :)

Svar: Åh vad roligt det ska bli att se vad du har hittat på den här gången! Jag kommer göra sånna här stämplar fler gånger, det går ju att variera hur mycket som helst :)
Pernilla

Annica

25 Jan 2016 21:55

Vad bra det blev och vilka fina moln! nu blir jag lite sugen påa tt göra egna stämplar :)

Svar: Tack snälla! De är enkla att göra och det går ju att göra nästan vilket mönster som helst :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej