Den här månadens tema i Monthly Makers är miniatyr och min spontana tanke var att jag skulle hoppa över den här månaden för det kändes krångligt och vad ska jag med pyttesaker till? Jag har inget dockskåp... Men sen ändrade jag mig och tänkte att den här månaden kanske det är ännu viktigare att delta! För att utmana mig själv att tänka utanför lådan liksom. Sen när Anna-María skrev så himla bra på sin blogg att allt som är mindre än i originalutförandet ju är miniatyr föll det på plats.
 
Jag har gjort ett mobilskal med vädurens stjärnbild i miniatyr på! Superenkelt att göra.
 
 
För att göra ett likadant skal som jag behöver du det som syns på bilden nedan (svart papper, transparent mobilskal och guldpenna) + sax. Jag började med att klippa ut det svarta pappret så att det passade i skalet. Tänk på att göra hål för kameran och sådant.
 
 
Sedan målade jag helt enkelt den stjärnbild jag valt, vädurens pga det är mitt stjärntecken. Och sedan fyllde jag på med små prickar i guld runt omkring för att göra en stjärnhimmel. Jag råkade smeta ut två av prickarna innan färgen hann torka, men jag tycker inte att det gör någo för det blir ju som stjärnfall.
 
 
Sedan var det bara att lägga pappret i skalet och sätta på telefonen. Nu kommer jag gå runt med en minihimmel i fickan.
 
 
DIY, Himmel, Mobilskal, Monthly Makers, Stjärnhimmel, Stjärnor,

Liknande inlägg

14 kommentarer

a n n i k a

20 Mar 2016 13:44

Så fint det blev!

Svar: Tack!
Pernilla

ELIN WAHLBERG

20 Mar 2016 14:44

smart! så fint :)

Svar: Tack :)
Pernilla

Katarina

20 Mar 2016 19:00

Vilken rolig idé! Jag har aldrig sett transparenta mobilskal tidigare men nu blev jag sugen på ett eget, vilka möjligheter. Och tänkt att gå med stjärnhimlen i fickan, häftigt!

Svar: Tack snälla! Ja det finns verkligen oändliga möjligheter!
Pernilla

Alexandra

20 Mar 2016 21:03

Va coolt! :) Det är så himla svårt att hitta ska till min mobil från Sony, men jag har aldrig tänkt på att man ju faktiskt kan köpa ett svart och piffa till det själv, eller göra som du gjort :)

Svar: Tack! Ja, jag tycker det är svårt att hitta snygga skal och det är bra att göra såhär om man gillar att byta skal ofta :D
Pernilla

Stina - Stinas tillvaro

20 Mar 2016 21:14

Så himla fint! Har haft samma problem som du den här månaden, men det är just som du säger ännu viktigare att ta sig an utmaningen då :D

Svar: Tack snälla du! Ja, det känns bra att testa sina gränser lite ibland! Har inte hunnit se vad du hittat på än, ska bli spännande! :D
Pernilla

Anna María

21 Mar 2016 06:49

Åh, vad glad jag blir att höra att du tänkte om lite och ändå bestämde dig för att vara med. Jag var som sagt precis som du och inte så pepp på att göra nått pyttelitet. Men har också gjort en grej i mindre skala än det är på riktigt. Kanonfin mobilskal. Och bra val av stjärntecken. Jag är också vädur nämligen ;)

Svar: Tack snälla! Kul! Tror minsann att jag fyller år dagen efter dig, på torsdag! :)
Pernilla

Ruth | HungryHeart.se

21 Mar 2016 14:01

Jag blir så glad när jag läser om folk som först inte tänkt vara med i en MM-utmaning men sedan tar det som en utmaning och hittar ett eget tolkningssätt som dessutom blir kanon. Superfint mobilskal med vacker natthimmel!! <3

Svar: Tack snälla du! Ja, det mesta går ju att tolka till temat på något sätt och det är kul att det finns många olika sätt man kan tänka och göra på :)
Pernilla

Wilda

21 Mar 2016 18:36

Så fint och verkligen bra att du hängde i! Det är så härligt att temat går att tolka på så många vis. Resultatet är ju alldeles fantastiskt!

Svar: Tack snälla du! Bra och utmanande tema :D
Pernilla

Sandra

23 Mar 2016 07:59

Vad roligt att hon kunde inspirera dig till att faktiskt se en lösning på temat. Det är det som är så fint med den här utmaningen tycker jag :) Gillar verkligen din tolkning!

Svar: Ja ibland behövs det någon annans synvinkel på saker för att polletten ska trilla ned. Tack snälla du!
Pernilla

Form&Känsla

23 Mar 2016 11:14

Snyggt och kul med personliga saker, vad bra att du var envis!

Svar: Tack! Ja, ibland får man kämpa lite extra :)
Pernilla

Alicia

23 Mar 2016 22:20

Så smart ju! Om man ser till proportioner mätt så har du ju gjort det allra allra minsta alstret av alla - så nog överlistade du prestationsdjävlarna :) Och så fint det blev sen!

Svar: Tack snälla du! Jaa sen har jag kanske den största originalstorleken med ;)
Pernilla

Mikaela

24 Mar 2016 19:45

Men vad fint!!! Jag tyckte stjärnfallen var superfina, bra misstag att smeta ut dom ;) Fint att ha himlen i fickan också!

Svar: Tack! Jaa det var ett lyckosamt misstag ;)
Pernilla

Josefin

28 Mar 2016 11:13

Vilket supertips!

Svar: Kul att du gillar det :)
Pernilla

Jessica

31 Mar 2016 09:01

Ah men vad snyggt det blev!

Svar: Tack!! :D
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej