I min kruka med elefantöra har det börjat ploppa upp små miniplantor! I helgen gjorde jag ett försök att plantera ut dem i egna krukor för att få fler elefantöraplantor. 
 
 
Fyra stycken små minissar fanns det i krukan. Jag försökte lossa dem försiktigt och samtidigt få med så lång rot som möjligt för jag tänkte att det skulle göra det enklare för de små plantorna att överleva i den nya jorden.
 
 
Sedan fyllde jag helt enkelt små krukor med jord, stack ner sticklingarna och vattnade. 
 
 
Den här urgulliga krukan hittade jag på stadsmissionen i lördags och för en tia kunde jag inte låta den stå kvar. Nu hoppas jag bara att de små liven trivs och utvecklar ordentliga rotsystem.
 
Elefantöra, Omplantering, Sticklingar,

Liknande inlägg

3 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

17 Mar 2016 20:48

Gud så söta! Hoppas de tar sig riktigt bra. De har snygga krukor och god omvårdnad i alla fall. =)

Svar: Tack! Ja jag håller tummarna för att de ska rota sig fint. Har redan lovat bort två av sticklingarna så vore ju snopet om de dog... ;)
Pernilla

Amanda Jona [SPONTAN]

18 Mar 2016 11:58

Åh så roligt! :)

Svar: Ja! Kommer bli så kul om de tar sig ordentligt :)
Pernilla

Johanna

14 May 2016 16:34

så kul att kunna påbörja nya små växter! jag försökte själv ta skott från min monstera häromdagen (det gick väl sådär...) men en elefantöra vill jag ha härnäst!

Svar: Ja, mina små sticklingar har växt till sig ordentligt! Tråkigt med din monstera, hoppas det går bättre nästa gång :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej