Månadens utmaning i Monthly Makers är färg och det passar ju ypperligt nu när jag ska till och inreda mitt annars rätt vita kök. Så mtt bidrag till den här månaden är en färgglad köksgardin! Tyget är från IKEA och heter Jonill. I mitt kök tycker jag att det passar bättre med en gardinkappa istället för gardinlängder så därför fick det bli en sådan.
 
 
För att få till kappan tillräckligt bred för att kunna rynka den fick jag klippa två remsor av tyget och skarva ihop på mitten, men i och med att mönstret är såpass stort var inte mönsterpassningen något problem, det gäller bara att tänka på att klippa två likadana remsor så att mönstret är i samma höjd på båda halvorna. 
 
 
På IKEA hittade jag en smart grej för att slippa sy kanaler, som visserligen inte är så svårt egentligen, men jag tycker att det är lite meckigt att få till det när det är ett så långt tygstycke som ska fållas, nämligen ett veckband som man syr på på baksidan och sedan kan trä gardinstången igenom.
 
 
Tycker det blev riktigt bra och ett lyft för köket!
 
 
Gardin, Gardinkappa, IKEA, Inredning, Jonill, Köksgardin, Monthly Makers, Sytt,

Liknande inlägg

7 kommentarer

Ruth | HungryHeart.se

21 May 2016 11:13

Vilket härligt och färgglatt mönster som verkligen piggar upp och bryter av mot det vita. Smart också att du gjorde en gardinkappa, för det känns som om det kommer in mer ljus då och att rummet känns högre i tak än om man har längder. (Eller är det bara jag som fått för mig det?) Hur som helst, en så himla fin gardin som man verkligen blir glad av. Bra gjort!!

Svar: Tack snälla! Jag vet faktiskt inte riktigt hur det är med takhöjd och gardiner, men den släpper in bra med ljus och är fin att titta på oavsett :) Det blev lite tyg över så nu har jag en matchande duk på köksbordet med :D
Pernilla

Alicia

22 May 2016 18:27

Men vad snyggt! Så himla smart och enkelt sätt att göra ett rum mer hemtrevligt och personligt! Jag har ett par urtrista vita gardiner i arbetsrummet som jag tänkt byta ut, men inte haft tillräckligt mycket tyg till. Nu inser jag att jag ju skulle kunna prova med en kappa istället. Tack för inspirationen! :D

Svar: Tack snälla! Ja, en kappa kräver ju inte lika mycket tyg och blir snyggt :)
Pernilla

Mikaela

24 May 2016 12:53

Vad fint! Jag funderar också på kappa istället för längd i köket, men har inte riktigt bestämt mig för alls vilket sorts tyg jag skulle vilja ha. Så just nu är det gardinfritt :) Men din färgglada fina gardin var inspirerande, kanske blir något liknande!

Svar: Jaa det är ju en djungel det där med att välja gardintyg! Hoppas du hittar något riktigt snyggt snart :)
Pernilla

Sandra

27 May 2016 06:53

Ja, vilken otroligt härlig färgklick det blev för köket :)

Svar: Ja den lyfter hela rummet :)
Pernilla

Milla

31 May 2016 10:00

Så snyggt, just den stilen skulle passa bra i mitt sovrum..

Svar: Tack!
Pernilla

Wilda

26 Jun 2016 14:09

Åh så läckert! Gillar verkligen tygvalet och shit vilket bra tips med veckbandet!

Svar: Tack snälla! Mycket smidigt med det där bandet ;)
Pernilla

Lovisa (wildisland)

01 Jul 2016 10:52

Vilket härligt sätt att få lite liv till köket!

Svar: Tack! ja den piggar verkligen upp :)
Pernilla

Kommentera

Publiceras ej